© 2009 Teo Travel Ltd.

Montreal:

Bucuresti:

A Sunny Destination Insurance Car rental Airplane tickets
Teotravel Blog     Teotravel Facebook
Spatiu publicitar bannere active.
Abonamente la Pagini Romanesti
adrian podoaba Powered by Ekentros
Hot spot » Am vazut, ne-a placut

Am vazut, ne-a placut

 Parc National de la Mauricie
Parcul National de la Mauricie este o excelenta alegere pentru o plimbare la sfirsit de saptamina sau pentru o vacanta de mai multe zile. Parcul ofera multiple posibilitati: plimbari cu barca sau kaiacul, pescuit sportiv, ciclism, multe locuri pentru campare in cadrul parcului (cu sau fara posibilitatea de a utiliza foc deschis pentru gatit) sau in afara lui, posibilitati de cazare la pensiuni in cadrul parcului, trasee pentru drumetii prin padurea Laurentiana configurate pe trei trepte de dificultate/grad de solicitare dar si trasee de iarna - special pentru schi sau pe jos.
Orice ati alege, Parcul National de la Mauricie are cu siguranta un loc aparte, numai pentru dumneavoastra!

Date contact si site Parc National de la Mauricie -
aici
 Calatorind cu Airbus a380 - ce avem nevoie sa stim?
Airbus a380, cel mai mare avion de pasageri al momentului si-a inceput zborurile regulate intre Paris si Montreal. Curiozitatea noastra de profesionisti in domeniul turismului cu privire la acest tip de avion nu putea fi mai bine astimparata decit la fata locului cum s-ar zice.  Zborul cu aceasta aeronava ne-a permis sa privim in "culisele" sale privind totul atit din perspectiva pasagerului cit si din cea a agentului de voiaj. Iata observatiile noastre:
- Imbarcarea se face pe minim 3 cai de acces pentru rapiditate si fluenta
- Nu va prezentati la poarta de imbarcare cu intirziere gindindu-va ca un avion atit de mare va necesita un timp mai mare pentru urcarea tuturor pasagerilor la bord decit timpul specificat initial - avionul a fost proiectat si testat astfel incit operatiunile de imbarcare si debarcare sa se faca in timp optim si din ce am observat noi, chiar asa se si petrec lucrurile. Sigur ca atunci cind facem aceasta afirmatie nu luam in considerare diverse motive care determina plecarea cu intirziere a unui avion - ci ne referim strict la timpii de imbarcare/debarcare.
- Locurile din avion - Airbus a380 este un avion comercial de linie deci nu va asteptati sa aveti la dispozitie locuri mai largi sau cu spatiu mai mare  pentru picioare - fotoliile se inscriu in standardul actual al companiei Air France.
Fiecare linie aeriana care opereaza aceast tip de aeronava, isi configureaza avionul (numarul de locuri si amplasamentul acestora) in functie de traseul exploatat si de propriile calcule de rentabilitate. Noi ne referim acum strict la compania Air France si la traseul Paris-Montreal.
- Oriunde veti alege sa stati, un lucru este cert - modul in care a fost proiectat avionul tine cont de o anumita lejeritate si un anumit confort al pasagerului - inclusiv un confort de natura psihica sa spunem, deoarece oriunde veti merge in acest avion nu veti fi coplesit de dimensiunile sale si in general nu veti realiza ca va aflati intr-un avion de dimensiuni foarte mari.
- Clasa economic a fost compartimentata de asemenea maniera incit, asa cum spuneam mai sus, da senzatia ca va aflati intr-un avion cu dimensiuni ceva mai reduse - impresia  generala este de spatios fara a fi exagerat de mare si suficient de restrins pentru a fi placut fara a deveni claustrofob sau dezagreabil.
- Aceeasi compartimentare a clasei economic aduce cu sine benficiul a mai multe spatii de relaxare, mai multe toalete (cu toate dotarile necesare si cu suficient spatiu) precum si mai multe locuri in care gasiti apa, sucuri etc pe timpul zborului
- Un avion mare vine si cu avantajul...greutatii/dimensiunilor - de aici un zbor mai lin (sau poate am avut noi noroc?!!!!)
- Decolarea si aterizarea se fac lin, cu usurinta, rulajul pe pista nu este (sau cel putin nu pare a fi) mai lung in cazul Airbus a380 decit in cazul altor avioane

Concluzia: cel mai mare avion de pasageri din lume la acest moment ne-a convins ca este unul care nu numai ca isi respecta cu brio sarcinile de avion de linie dar reuseste sa fie pentru pasageri un avion confortabil cu care este placut sa calatoresti.
NIAGARA ON THE LAKE
Declarat cel mai frumos oras din Canada, in anul 1996!
La scurta distanta de celebra Niagara, se afla o mica bijuterie - localitatea Niagara on the Lake. Oraselul exceleaza prin frumusete si rafinament. Vara este un paradis al florilor, aranjamente florale  va intimpina la fiecare pas iar copacii isi desfasoara coroanele nestingheriti. Arhitectura locului isi pastreaza specificul si se pune in valoare prin spatiu si gradini ingrijite.
Niagara on the Lake nu "doarme" niciodata - spectacole, degustari de vinuri si produse locale (fructe, jeleu de vin etc), Festivalul de Teatru George Bernard Shaw si multe alte manifestari de excelenta calitate.
Plus - buticurile elegante in care se gasesc articole din cele mai diverse, de buna si foarte buna calitate si la preturi - sa le zicem corecte!

Pentru mai multe informatii avem la dispozitie si un site:
http://www.niagaraonthelake.com/

Concluzie: NIAGARA ON THE LAKE - o dragoste fara sfirsit, un loc fermecator ca o poveste. Mergeti pina acolo, rezervati-va suficient timp pentru o plimbare in tihna - merita!